Alena

(12 aprilie 2010 - 27 iunie 2024)

by Teodor Costăchioiu

După paisprezece ani împreună a venit momentul ăla trist din viața oricărui posesor de câine când trebuie să ne luăm „la revedere”. O viață de câine și o bună parte din viața noastră petrecute împreună, cu bune și cu rele.

Paisprezece ani în care a adus enorm de multă bucurie vieților noastre. Dar acum pornim pe drumuri separate și lasă în urma ei un gol imens…

A fost un câine cu un temperament aproape perfect, inteligentă, nu cred că voi mai avea vreodată șansa să am un companion ca ea. A fost blândă și atașată de membrii familiei și extrem de protectoare cu copilul.

Dar timpul nu iartă pe nimeni. Acum două luni a dezvoltat o tumoră pe sinusuri, care s-a tot extins, fâcându-i viața un chin, iar ieri s-a terminat totul.

Am incinerat-o la Raiul Animalelor, cărora le mulțumesc din suflet pentru ajutor. Au fost extrem de prompți, punctuali, au venit și au luat-o de acasă în sac special pentru transport. Nu știu ce mă făceam fără ei. Nu mă vedeam îngropând-o în grădină, așa cum se obișnuiește.

Azi am aruncat vasele din care mânca, jucăriile și alte obiecte care i-au aparținut și am plâns. E așa de goală curtea fără ea cum nu vă pot spune…

Related Articles

Comentați