Playlist – aprilie 2023

by Teodor Costăchioiu

Bine ați venit la noul meu playlist lunar dedicat (re)descoperirii muzicii anilor ’80 și ’90!

De când am abandonat Spotify și am trecut la Tidal am găsit o grămadă de muzică nouă scoasă de formații pe care le ascultam în anii 80, inclusiv remixuri, cover-uri și remasterizări ale unor albume clasice. De atunci mă tot bate gândul să public lunar o selecție de melodii pe care le descopăr, în speranța că veți găsi aici câteva piese noi numai bune de adăugat în playlist-ul vostru, mai ales că sunt sigur că nu sunt singurul pasionat de muzică retro.

Pentru că se apropie Paștele și e vremea pentru petreceri și întâlniri de familie am decis să public azi prima ediția a listei mele, cea pentru luna aprilie. Aș aprecia mult dacă mi-ați lăsa câteva rânduri în comentarii, dacă vă place sau nu.

Am pus peste tot link-uri către YouTube Music sau YouTube pentru că toată lumea are acces la ele. Vă recomand însă să ascultați piesele pe Tidal, e o diferență uriașă de calitate.

 

➡️ Playlist-ul de astăzi începe cu Mflex Sounds, un artist maghiar care a debutat în 2011 cu piese care evocă stilul italo-disco al anilor ’80, muzica disco din anii ’90, cu accente de synthwave, synthpop și trance. Până acum, Mflex Sounds a lansat peste 200 de piese. Evident, nu toate merită atenția și singurul lor păcat e că la un moment dat piesele încep să semene între ele. Cu toate acestea, dacă vă place stilul italo-disco, cu ritm și bași de cad păianjenii din pânze, merită să le acordați o șansă.

Mie îmi plac în mod particular Love Message și In My Arms de pe albumul Love Message, precum și Love in the rain de pe albumul Italo Essentials vol.2.

➡️ DJ Bobo are un album lansat în 2022, Evolut30n. De pe el îmi place Daga Daga, dar sunt cel puțin patru alte piese care merită atenția.

➡️ Thomas Anders a scos în 2021 albumul Cosmic, album ce se apropie bine de tot de stilul Modern Talking. Printre melodiile mele preferate se numără Today, Tonight, Together și Heaven No.9. Pe lângă acest album avem și un single proaspăt din 2023, The Journey of Life.

➡️ Wet Wet Wet au scos în 2021 albumul The Journey precum și un album live, disponibil doar pe Tidal, The Journey Out of Lockdown.

➡️ Cutting Crew au scos Ransomed Healed Restored Forgiven în 2020, disponibil pe Tidal. Pe YouTube veți găsi doar Mixes / Extended / Live din 2022.

➡️ Simply Red au scos două single-uri proaspete: Better With You și Shades 22.

➡️ Pet Shop Boys au scos în 2020 Hotspot. Piesa mea preferată e Only The Dark. Au și un single scos în 2022 împreună cu Soft Cell numit Purple zone.

➡️ Ten Sharp au două albume din 2020: Early Days și … And More.

➡️ F.R. David are un nou single din 2022, Time Is Not Mine.

➡️ Richard Marx a lansat un nou album, Songwriter, în 2020.

➡️ Alphaville au lansat împreună cu Deutsches Filmorchester Babelsberg albumul Eternally Yours.

➡️ Chris Norman a scos în 2021 albumul Just A Man.

➡️ New Kids on the Block vin tare în 2022 și încearcă să ne surprindă cu single-ul Bring Back The Time (feat. Salt-N-Pepa, Rick Astley & En Vogue).

Fotografie de Mohammad Metri pe Unsplash

Related Articles

Comentați