Review: Thermacell BackPacker

Cel mai bun aparat pentru alungat țânțarii din curte

by Teodor Costăchioiu

În fiecare an duc o luptă fără prea mulți sorți de izbândă cu hoardele de țânțari. Degeaba se laudă cei de la primărie că fac tratamente pentru aceste zburătoare enervante. Dacă ar da cu apă chioară ar fi același efect (poate chiar asta fac, nu stă nimeni să verifice dacă substanțele alea nu sunt ciordite și vândute ulterior).

Am încercat local toate soluțiile posibile. Spirale cu fum – degeaba. Repelenți – merg, dar cu rezultate limitate. Stropit prin grădină cu tot felul de maglavaisuri – e OK o săptămână-două, apoi vin alți țânțari de prin vecini.

Anul acesta mi-am luat două aparate noi contra țânțarilor, niște Thermacell Backpaker, care sunt un soi de variantă pe steroizi a aparatelor de camera cu pastilă. Funcționează cu gaz, cu o butelie de tip C500, consumul de gaz fiind foarte mic. La un regim de funcționare de patru ore pe seară într-o lună am consumat cam un sfert de butelie.

Pastilele sunt cam de două ori mai mari decât cele de la Raid, sunt pe pază de d-cis/trans allethrin, un insecticid din clasa piretroizilor care în doză foarte mică doar alungă țânțarii, nu îi omoară. O pastilă ține cam patru ore, și cei de la Thermacell spun că un astfel de aparat te scapă de țânțari pe o rază de cinci metri în jurul lui. Tind să îi cred, de când am luat cele două aparate putem și noi să stăm seara pe terasă fără să fim făcuți ciur.

Am citit pe ceva grup de discuții că se pot pune două pastile de RAID în locul celei originale. Am testat și eu dar nu sunt mulțumit, această combinație alungă țânțarii doar o oră sau două.

Eu am cumpărat cele două aparate de la Marele Pescar. Am dat 278 RON pe fiecare aparat Thermacell BackPacker. Aparatele vin fără butelie, acestea se achiziționează separat și costă 36 RON fiecare. Pastilele vin în pachete pentru 24 ore (6 pastile, 66 RON) sau 48 ore (12 pastile, 110 RON).

În concluzie, dacă asemenea mie aveți probleme cu țânțarii, vă recomand cu căldură Thermacell BackPacker. Este o investiție care merită fiecare ban, și care vă va permite să vă bucurați de timpul petrecut în aer liber fără a fi deranjați de aceste insecte enervante.

Comentați